Hoe gaat een behandeling?

Bij een eerste consult wordt er voor de behandeling een kirlianfoto gemaakt waarbij de lichtuitstraling van de vingers en de tenen vastgelegd wordt op lichtgevoelig fotopapier. Binnen een paar minuten is te zien hoe het gesteld is met de algemene conditie, of er afvalstoffen worden vastgehouden en welke gebieden in het lichaam extra ondersteuning nodig hebben. Omdat verstoringen op een foto al zichtbaar zijn voordat een klacht tot uiting komt is kirlianfotografie ook heel goed preventief in te zetten bij bijvoorbeeld een jaarlijkse gezondheidscheck.

Nadat de foto gemaakt is nemen we een vragenlijst door. Daarna wordt getest en behandeld dit kan liggend op de behandeltafel of zittend op de stoel. 

Als er medicijnen of voedingssupplementen gebruikt worden is het aan te bevelen deze bij het eerste consult mee te nemen. Medicatie en voedingssupplementen kunnen een toxische belasting geven. In principe is het zo dat elk middel wat langdurig gebruikt wordt het lichaam kan belasten. Dit geldt dus niet alleen voor reguliere middelen maar ook voor homeopathische middelen en voedingssupplementen. Via de VAS methode is meetbaar of de gebruikte middelen toxisch zijn voor het lichaam. Is dit het geval dan gaan we, ingeval de medicijnen door een arts zijn voorgeschreven, kijken welke orgaansystemen ondersteuning nodig hebben zodat de toxiciteit verdwijnt.

Na de behandeling maken we een controlefoto, door de twee foto’s naast elkaar te leggen krijgen we een goed beeld over het reactievermogen van het lichaam en in welke mate we het zelfgenezend vermogen kunnen activeren. Richtlijnen waar je thuis zelf mee aan de gang kunt gaan en indien nodig krijg je een voedingsadvies mee.

Voor een eerste consult neem ik ruim de tijd om alle aspecten goed in beeld te brengen, hou er daarom rekening met mee dat dit consult ongeveer anderhalf uur duurt.

Vervolgconsulten duren een uur en worden vaak met een tussenruimte van twee tot zes weken ingepland. Bij elke vervolgconsult maken we vóór de behandeling een kirlianfoto. Door een aantal foto’s naast elkaar te leggen krijgen we inzicht in de voortgang van het proces. We kijken en bespreken wat er veranderd is sinds het vorige consult. Afhankelijk van de bevindingen stel ik de behandeling samen. Zo nodig wordt er na de behandeling nog een controlefoto gemaakt.

Het doel van de behandeling is om beweging te brengen waarna het lichaam deze beweging zelf doorzet. Het werkt eigenlijk net als het in beweging zetten van een auto die is afgeslagen, de behandeling zorgt voor het aandouwen van de auto tot de motor weer aanslaat en daarna gaat het vanzelf verder tot er weer een nieuw zetje nodig is. Het regelmatig onderhouden van het lichaam is daarom ook aan te raden.

Het is van tevoren moeilijk in te schatten hoeveel behandelingen nodig zijn, dit hangt af van het reactievermogen, de soort klacht en hoelang deze al bestaat.

Door de verschillende behandelvormen te combineren wordt de werking versterkt. Hierdoor kan eens in de twee tot zes weken behandeld worden tot de balans hersteld is. Deze werkwijze kan niet alle ziekten genezen, maar geeft wel een beter evenwicht waardoor klachten verminderen en je beter in je vel komt te zitten.

De verschillende behandelmethoden zijn o.a. Kleurenpunctuur, Breuss en Dorntherapie, Energetische stoelen en voedingsadvies.

Complementaire therapie

Ik wijs er hier met klem op dat alle therapieën moeten worden gezien als een aanvulling op de reguliere gezondheidszorg en dat de natuurgeneeskunde nooit de pretentie heeft om de reguliere gezondheidszorg te vervangen. Raadpleeg dus ook altijd je huisarts.

Praktische informatie
het eerste intake/consult is € 100,00 incl. meting, kirlianfoto, behandeling en bespreking.
vervolg consult € 75 per uur

Vergoeding kosten
De meeste zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van de behandeling. Informeer hiernaar bij je zorgverzekeraar.

Meer informatie of een afspraak maken
Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op. Of maak direct een afspraak.

voor inspiratie en healing

 • Mysterie school

  De mysterie school houdt zich bezig met de wetenschap en bestudering van de natuurwetten en daarnaast met occulte, astrologische en astronomische zaken.

  lees verder >>

 • Energetische stoelen

  De Urim-Code is een energetisch werkende stoel, een hoogwaardige krachtplek. Deze stoel helpt je om je gezondheid en welzijn te herstellen door energetische blokkades op te heffen.

  lees verder >>

 • Escentie parfums

  Unieke geuren die gericht zijn op bewustwording en persoonlijke groei. 

  lees verder >>