kleur- en lichttherapie

Wat is kleur- en lichttherapie?

behandeling kleurenpunctuurKleurentherapie ofwel kleurenpunctuur is een vorm van lichttherapie, ontwikkeld door Peter Mandel. Tijdens de behandeling gebruik ik een speciale lichtpen op (acupunctuur)punten en zones op de huid van de cliënt. Afhankelijk van de analyse word een specifieke kleur licht ingestraald.

De huid neemt deze lichtimpulsen op waarna lichaamscellen en meridianen de informatie doorgeven aan organen en fysiologische systemen. Blokkades binnen het lichaam worden opgeruimd, waardoor de oorzaak van de pijn wordt opgeheven. Het licht beïnvloedt zo direct het natuurlijke levensritme.

Omdat de behandelingen volstrekt pijnloos zijn, is kleurentherapie ook zeer geschikt voor kinderen. O.a. bij bedplassen, moeilijk of niet eten, concentratieproblemen, faalangst, etc.

Kleurenpunctuur richt zich uitdrukkelijk níet alleen op het bestrijden van lichamelijke symptomen, zoals hoofdpijn of koortsuitslag. Kleurentherapie richt zich op het stimuleren van de heilzame energiestromen gecombineerd met persoonlijke ontwikkeling op alle levensniveaus. Het kan bij cliënten intense processen in gang zetten, zowel lichamelijk als geestelijk.

Kleurentherapie is een onderdeel van de esogetische geneeswijze en combineert de kennis over de helende werking van licht en kleur met de leer van de levensenergie door meridianen en acupunctuurpunten uit de Traditionele Chinese geneeskunde. Beide stromingen streven naar herstel van de harmonie tussen yin en yang.

Hoe werkt kleurentherapie?

Kleur is zichtbaar licht. Licht bestaat uit gewichtloze deeltjes die zich met een snelheid van ca. 300.000 km per seconde voortbewegen. Zo heeft elke kleur zijn eigen frequentie.

Binnen de kleurentherapie wordt aangenomen dat wanneer (acupunctuur)punten op de huid met een bepaalde kleur worden behandeld, specifieke informatie van die kleur wordt doorgeven aan corresponderende endocriene coördinatieorganen in de hersenen. Deze organen sturen de informatie vervolgens naar delen van het lichaam die niet in harmonie zijn. Zo helpt het licht de storing op te heffen en de energiestromen te herstellen. Jarenlang empirisch onderzoek heeft Peter Mandel talloze bewijzen geleverd voor deze theorie.

Elke kleur heeft een specifieke uitwerking. Van sommige kleuren word je vrolijk; oranje en rood werken bijvoorbeeld stimulerend en brengen je in beweging. Van blauw word je rustig.

Naast kleurentherapie zijn er ook andere behandelingen met licht en kleur:

 • In noordelijke landen worden mensen met depressies behandeld met lichtbaden, zodat de productie van melatonine in de epifyse wordt verhoogd.
 • Pasgeboren kinderen met geelzucht worden met ultraviolet licht bestraald, zodat de schadelijke stoffen in het bloed worden afgebroken.

Ter ondersteuning van de behandeling gebruik ik de Kirlian fotoanalyse.
Kirlianfotografie is een uitstekende manier om tot een goede analyse van je gezondheidstoestand te komen. Met speciale apparatuur wordt een foto van je vinger- en teentoppen gemaakt. Het licht dat je lichaam licht uitzendt - hoewel van een zeer lage frequentie - wordt zo zichtbaar gemaakt op fotopapier.

Op de kirlianfoto is zichtbaar hoe de informatie- en energiestroom in je organen en lichaamssystemen lopen. Eventuele blokkades laten zich zo snel opsporen. 
Na elke behandeling wordt (indien nodig) een controlefoto gemaakt. Zo kan het effect van de behandeling goed beoordeeld worden en indien nodig het behandelplan worden aangepast.

voor inspiratie en healing

 • Mysterie school

  De mysterie school houdt zich bezig met de wetenschap en bestudering van de natuurwetten en daarnaast met occulte, astrologische en astronomische zaken.

  lees verder >>

 • Energetische stoelen

  De Urim-Code is een energetisch werkende stoel, een hoogwaardige krachtplek. Deze stoel helpt je om je gezondheid en welzijn te herstellen door energetische blokkades op te heffen.

  lees verder >>

 • Escentie parfums

  Unieke geuren die gericht zijn op bewustwording en persoonlijke groei. 

  lees verder >>